To blossom can only be nurtured by the depth of our roots. To move can only be nurtured by the depth of our breath

Tekst: Maureen 

Adem coaching

 • Het ademcoach traject bestaat uit 1 op 1 sessies
 • Het traject bestaat uit 3 fases en heeft een duur van 10 sessies van 1 uur
 • Tijdens elke sessie wordt de bloeddruk- en zuurstofgehalte in het bloed gemeten. Deze metingen geeft de ademcoach mee na het afsluiten van de sessies
 • Tijdens sessies maken we gebruik van Biofeedback apparatuur van HeartMath. Het meten van de hartcoherentie en stressrespons. Je krijgt inzicht in de wijze waarop je ademhaling, hart en gedachten samenwerken.

Ja, ik wil graag een afspraak maken  Ademcoach

  Fase I: Bewust worden

  Als ademcoach leg ik in de eerste lessen de focus op de dialoog tussen ademhaling, lichaam en geest.

  • Wat doe ik?
  • Hoe adem ik?
  • Wat voel ik in mijn lichaam?
  • Hoe ga ik om met stress?

  We bestuderen je ademhalingsmechanisme door te voelen, verbeelden, bewegen, spanning ervaren en aanraken. Je wordt bewust van eigen anatomie, fysiologie van je adem en lichaam. Bovendien zorgen we ervoor dat je een uitgangspunt door herkenning vindt.

  Fase II: Ontdekken 

  In fase II gebruik je al het gereedschap en de kennis die je ademcoach je heeft aangereikt. Vervolgens leer je dit toe te passen in het dagelijks leven in houding en beweging. Het gaat in deze fase om de ontdekking van je eigen adembeweging, fysiologie en bewustzijn van beweging. Kortom: Het onderzoeken en exploreren van mogelijkheden.

  Fase III: Toepassen

  De laatste fase maakt je klaar voor het toepassen van al het geleerde in het dagelijks leven, door het bewustzijn van je adem te integreren in wat je doet. Je kent je lichaam en adem nu beter. Hierdoor is het voelen wanneer en waardoor je adembeweging verandert een stuk makkelijker is geworden.

  Aan het eind van het ademcoach programma heb je een stevige basis en kun je zelf verder met het oefenen van de bewustwording van je adem en beweging. Door te blijven oefenen leer je steeds meer hoe jij je adem in elke situatie kunt inzetten om jezelf te reguleren.

  Voor advies en vragen kun je na het ademcoach traject altijd contact opnemen.