Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding

Tekst: Hippocrates

Orthomoleculaire Therapie

We leven in een maatschappij die veel van ons en onze kinderen vergt. Vooral de laatste decennia is onze omgeving totaal veranderd. De voeding, het stresslevel, de samenleving, de belasting met chemische stoffen, straling en de manier van bewegen.

Helaas is niet alles in je leven te beïnvloeden. Juist daarom is het zo essentieel om daar, waar je je eigen invloed wel kunt laten gelden, je kans te grijpen.

Gezondheid is flexibiliteit in lichaam en geest tot op het niveau van je cellen.

Belangrijk dus om de flexibiliteit terug te vinden om op veranderingen te kunnen anticiperen of te reageren. Het leven is immers verandering.

Voeding is informatie voor het lichaam en met deze informatie kan het lichaam processen wel of misschien niet goed uitvoeren. Het langdurig te kort komen aan essentiële voedingstoffen, vitaminen, mineralen en aminozuren kunnen problemen veroorzaken in onze stofwisseling. Deze problemen vormen vaak de basis van diverse gezondheidsklachten.

Invloed van voeding op gezondheid

Orthomoleculaire therapie baseert zich op de biochemie en fysiologie van de mens voor zover bekend in de huidige wetenschap.

  • Welke voedingstoffen zijn essentieel voor welke lichaamsprocessen?
  • Welke voedingstoffen hebben elkaar nodig zodat cellen optimaal kunnen functioneren?
  • Wat is de invloed van voeding op gezondheid en ziekte?
  • Welke beweging heeft je lichaam nu echt nodig en waarom?
  • Wat is de invloed van stress op je lichaam?
  • Hoe kunnen we leven volgens de logica van onze natuur. Om gezondheid te verbeteren, problemen te reduceren en klachten te voorkomen.

Ik ben afgestudeerd als Orthomoleculair Therapeut. En uiteraard nog steeds verder studerend.

Voor een afspraak kunt u bellen met Maureen van Kooten 06-81595147