If your spine is inflexible stiff at 30, you feel old.
If it is completely flexible at 60, you feel young.

Tekst: Joseph Pilates

Pilates Lessen

  • Abonnement € 40,00 per maand
  • Korting op lezingen / informatieve avonden
Bekijk ons lesrooster

Proefles

Wil je eerst een proefles ervaren? Vul dan onderstaand formulier in en ik neem z.s.m. contact met je op om een datum af te spreken.

Voordat je met de lessen start maak ik graag duidelijke afspraken met je, zodat we weten wat we van elkaar mogen verwachten.

Pilates lessen

Wat kun je verwachten van een Pilates les en de voordelen van Pilates

Ten eerste leer je een geordende serie houdingen waarbij het hele lichaam betrokken is. Je leert spieren te gebruiken en te versterken zonder je gewrichten te belasten.

Als je consequent Pilates beoefent krijg je een sterker en soepeler lichaam waardoor je rechter zit, loopt en efficiënter beweegt.  Je ontwikkelt krachtige spieren en verbetert dus je lichaamshouding.

Vergroot je kracht en flexibiliteit, verbetert je coördinatie, is doeltreffend voor rug-, gewrichts- en houdingsklachten, stimuleert de werking tussen lichaam en geest, verbetert de concentratie,  verbetert je ademhaling, is effectief en haalt het maximale uit jezelf.

Pilates is voor iedereen!

Iedereen, jong en oud kan aan Pilates doen. Het is een methode die kan worden aangepast aan ieders gesteldheid. Pilates wordt vaak gebruikt als revalidatie bij rugklachten en/of schouder- of nekklachten. Doordat het krachtcentrum (samenwerking van rugspieren, buikspieren en bekkenbodemspieren) verstevigd wordt, worden spanningen op die plaatsen weggenomen. Pilates wordt zowel door vrouwen als mannen beoefend.  Zeker ook als je lichamelijk zwaar werkt hebt, vergeet hierbij niet de kantoorbaan (zitten is de zwaarste houding voor je rug), is het zaak goed voor je lichaam te zorgen.

Ook kan Pilates je helpen om tot betere prestaties te komen op sportief gebied en blessures vermijden. Tijdens de les worden de diep gelegen houdingsspieren getraind die zorgen voor een stabiele romp. Als deze spieren goed zijn ontwikkeld zijn ze automatisch actief tijdens het bewegen, zijn ze niet sterk genoeg dan nemen de grote bewegingspieren het over en kun je klachten krijgen.

 

Pilates is er voor iedereen die actief bezig wil zijn met zijn lichaam. Voor jong, oud, vrouw, man, fit of niet fit, een effectieve en veilige methode die door iedereen beoefend kan worden, ongeacht het fysieke niveau of een eerdere bewegingservaring. Pilates is voor iedereen!