Reviews

Avatar
Anomiem

De ademcoaching heeft me geholpen om mijn ademhaling beter de reguleren op stressvolle momenten. De sessies waren momenten van bewustwording. De oefeningen voor huis waren praktisch en toepasbaar in het leven van alledag.

Default Avatar75
Jeroen

Na veel revalidatie therapieën kwam ik bij Maureen terecht. In het slaapcentrum ontdekte zij dat mijn Co2 gehalte in de nacht te hoog was waardoor ik in de nacht nare dromen beleefde. Het slaapcentrum heeft met een MRA beugel en een beademingsmachine gepoogd om deze klacht te verminderen. Ik had ook slaapapneu. De slaapapneu is nu onder controle maar ik bleef mij moe voelen en ik functioneerde slecht. Te veel Co2 in de nacht werd niet opgelost. In mijn onderzoek die mij verder kon helpen met ademhalingstechniek vond ik Maureen op mijn pad. Nu heb ik bij haar 8 sessies gevolgd en met succes. Mijn kwaliteit van slaap is een stuk verbeterd. Ik voel mij herboren en relaxter. Zij heeft mij bewust gemaakt hoe het lichaam werkt met ademhalen. Ik oefen nu elke dag met de oefeningen die ik van haar heb ontvangen.
In het slaapcentrum hebben zij mijn Co2 gemeten en die is nu een heel stuk verbeterd.
Nu nog twee sessies en dan ga ik verder bij Maureen met Yoga.
Naast ademhalingstechniek hebben wij ook veel gesproken hoe ik als persoon in mijn omgeving staat. Deze gesprekken ervaarde ik als zeer plezierig en wij hebben daarnaast ook veel gelachen.

Default Avatar75
Robert

Vanaf mijn jeugd (zo’n 35 jaar geleden) weet ik eigenlijk niet beter dan dat mijn rug voor mij een beperking is. Soms een beetje zodat ik niet voluit kon sporten en soms zodanig dat er periodes waren dat ik geen 200 meter kon lopen.
Van alles heb ik geprobeerd, fysiotherapie op allerlei manieren, handopleggers, fanatieke sportinstructeurs en noem maar op.
Soms hielp het even maar de rugklachten kwamen altijd weer terug. En dat gaf mij een hopeloos gevoel en een stuk acceptatie.
Maar toen ik bij Maureen terecht kwam bleek dat niet terecht te zijn.
Door langzaam maar zeker, keer op keer, mijn grenzen opnieuw te bepalen (lichamelijk & geestelijk) kwam ik er achter dat mijn ingebakken gevoel van het zijn van rug patiënt niet terecht was. En daarbij is het heel erg belangrijk geweest hoe Maureen dit/mij aanpakte, vanuit begrip voor mijn gevoel maar wel met het vertrouwen dat het goed gaat komen.
En dat doet het, ondanks een situatie vol stress (normaal een garantie voor rugklachten) schoot het mijn pas te binnen dat ik al enkele maanden geen last van mijn rug heb gehad. Ondanks twee keer per dag het doen van oefeningen, het veel meer wandelen dan normaal en de stressvolle situatie.
Dus dankzij Maureen voel ik mij veel beter, fitter, gezonder en geen rug patiënt meer.

Default Avatar75
Anoniem

Vanaf het moment dat ik voor de eerste keer bij Maureen kwam draaide het bij mij vooral om vertrouwen. In eerste instantie ging het om het verbeteren van mijn ademhaling maar gaandeweg bleek dat de oorzaak van mijn foute ademhaling ook in mijn verleden lag en ook daar zijn we samen mee aan de slag gegaan.
Voor het verbeteren van de ademhaling is het nodig dat je er vertrouwen in hebt dat iemand je kan helpen en dat is zeker gelukt. Ik heb van Maureen de aanwijzingen en hulp gekregen waarmee ik veel beter weet hoe ik mijn ademhaling kan reguleren en niet meer bijna sta te hyperventileren als ik een presentatie moet geven.
Maar veel meer vertrouwen is er nodig als je samen met iemand in je verleden duikt en je je muren moet laten zakken. Vanaf het eerste moment heeft Maureen me het gevoel gegeven dat dat bij haar kan en heeft ze me de ruimte gegeven die ik nodig had. En dat heeft er voor gezorgd dat ik met een zeer goed gevoel terugkijk op de hulp die ze mij gegeven heeft en ben ik erg blij dat ik de stap gezet heb om toch maar eens wat aan mijn ademhaling te gaan doen (en aan de rest).

Default Avatar75
Tineke

De yogalessen bij Maureen betekenen veel voor mijn lichaam en geest. Ik had nooit verwacht dat het zo’n grote invloed zou hebben op mij. Persoonlijk stond ik er eerst sceptisch tegenover. Was dit wel iets voor mij? Toch maar eens een proefles genomen. Mijn lichaam heeft nogal wat te verduren gehad de afgelopen jaren, non-hodgkin. Lichaam en geest stonden niet echt met elkaar meer in verbinding. Maureen helpt mij hierin voortreffelijk! Oefeningen voor mijn lichaam o.a. spieren en geest o.a door ademhaling. Nu bijna een jaar verder kan ik volmondig zeggen dat yoga meer is dan alleen ontspanning zoals menging denkt. Het is hard werken en spieren trainen waarvan ik het bestaan niet van wist. De oefeningen zijn voor iedereen te doen en Maureen past ze aan waar nodig. Het werken met je lichaam en geest onder begeleiding van Maureen en in groepsverband werkt voor mij positief. Van sceptisch ben ik nu enthousiast over yoga!

Default Avatar75
Mark

Ik ben bij de yoga terecht gekomen omdat ik veel last heb van mijn veel te hoge spierspanning. Teveel stress en teveel willen ondernemen en nooit eens tijd voor je zelf nemen. Zoals velen die de wereld van yoga zien vanaf de buitenzijde had ik er ook wel een mening over. Mijn mening is dan ook erg veranderd door het zelf eens te ondergaan en meer bewust te worden van je eigen lichaam dat ik al zo goed dacht te kennen. Door de yoga werd mijn adem en bewegingen veel rustiger en kreeg meer energie. Daarna merkte ik veel meer op in mijn lichaam en ook de ademhaling wat die deed. Maureen die laat ieder in zijn waarde en geeft hier en daar de ondersteuning die echt nodig is om goed te kunnen ontspannen. Want een prettige houding is een goed gevoel en daar wil je het voor doen. De hulpmiddelen van kussens en dekens enzovoorts zijn dan ook ruim aanwezig. De fijne sfeer is dan al gauw te voelen ongeacht ieder met zijn klachten aan de gang gaat. Er word echter ook gelachen om de onhandige houdingen die ons voordoen en blijkt ieder zijn of haar balans te vinden. Na afsluiting krijgen we een totaal bodyscan waar ieder weer de innerlijk rust vind en deze word afgesloten met een kop thee. En je merkt dat ieder weer energie heeft bij gekregen voor de week. Met wat licht gemopper hoe zwaar het niet was 😉 Ik zeg hierbij laat het je eens van een andere kant bekijken, wat je nu doet en als je er niet tevreden mee bent. Yoga doet toch meer dan je denkt!

Default Avatar75
Ina

Yoga iets voor mij? Ben ik daar wel een type voor? Inmiddels ga ik al weer geruime tijd met veel plezier 1x in de week naar MIJN yogales. Inderdaad MIJN zo voelt het ook. Een fijn adres waar ik met al mijn fysieke onmogelijkheden steeds meer mogelijkheden uit mijn lijf haal. Met de ongetemde honger naar kennis over het menselijk zijn neemt Maureen ons mee in de yogalessen. Onmogelijke poses worden mogelijk en met een warme stimulans voel je dat het altijd goed is zoals het gaat. Een portie gezonde humor is gepast want af en toe beleef je hilarische momenten met dat lijf van je. Met een heerlijke afsluitende ontspanningsoefening en een warm kopje thee gaan we dan weer richting huis en ontdek ik dat ik weer meer space in mind en body heb.

Default Avatar75
Willem Jan

Maureen van Kooten haar sterke punt is dat ze inspirerend werkt. Ze legt alles didactisch heel goed uit. Ze onderbouwt de yogaoefeningen zodat je meer begrijpt van het waarom en legt daarna het hoe uit. Het specifieke van haar aanpak is het fysieke en medische aspect. Je voelt echt dat klachten afnemen. Ze let heel goed op je ademhaling want daar ligt de basis van een goede gezondheid. Ook als ademcoach werkt ze uitmuntend. Ze doet precies het juiste om je tot optimaal resultaat te brengen. Met passie je vak zo uitoefenen werkt zeer inspirerend.

Avatar
Yvette

Maureen, nogmaals bedankt voor je lessen! Ze zijn voor altijd. Je hebt me op een bijzondere, goede en mooie manier in korte tijd heel veel geleerd. Dank je wel.

Avatar
Mariska

De yogalessen worden in een sfeervolle omgeving gegeven. Kleinere groepen en veel persoonlijke aandacht. Naast de oefeningen wordt er aan het begin van de les veel uitleg gegeven waar de oefeningen goed voor zijn. Je wordt helemaal enthousiast van een vrouw met zoveel passie voor yoga!

Laat een review achter