Reviews

Default Avatar75
Anoniem

Vanaf het moment dat ik voor de eerste keer bij Maureen kwam draaide het bij mij vooral om vertrouwen. In eerste instantie ging het om het verbeteren van mijn ademhaling maar gaandeweg bleek dat de oorzaak van mijn foute ademhaling ook in mijn verleden lag en ook daar zijn we samen mee aan de slag gegaan.
Voor het verbeteren van de ademhaling is het nodig dat je er vertrouwen in hebt dat iemand je kan helpen en dat is zeker gelukt. Ik heb van Maureen de aanwijzingen en hulp gekregen waarmee ik veel beter weet hoe ik mijn ademhaling kan reguleren en niet meer bijna sta te hyperventileren als ik een presentatie moet geven.
Maar veel meer vertrouwen is er nodig als je samen met iemand in je verleden duikt en je je muren moet laten zakken. Vanaf het eerste moment heeft Maureen me het gevoel gegeven dat dat bij haar kan en heeft ze me de ruimte gegeven die ik nodig had. En dat heeft er voor gezorgd dat ik met een zeer goed gevoel terugkijk op de hulp die ze mij gegeven heeft en ben ik erg blij dat ik de stap gezet heb om toch maar eens wat aan mijn ademhaling te gaan doen (en aan de rest).

Default Avatar75
Tineke

De yogalessen bij Maureen betekenen veel voor mijn lichaam en geest. Ik had nooit verwacht dat het zo’n grote invloed zou hebben op mij. Persoonlijk stond ik er eerst sceptisch tegenover. Was dit wel iets voor mij? Toch maar eens een proefles genomen. Mijn lichaam heeft nogal wat te verduren gehad de afgelopen jaren, non-hodgkin. Lichaam en geest stonden niet echt met elkaar meer in verbinding. Maureen helpt mij hierin voortreffelijk! Oefeningen voor mijn lichaam o.a. spieren en geest o.a door ademhaling. Nu bijna een jaar verder kan ik volmondig zeggen dat yoga meer is dan alleen ontspanning zoals menging denkt. Het is hard werken en spieren trainen waarvan ik het bestaan niet van wist. De oefeningen zijn voor iedereen te doen en Maureen past ze aan waar nodig. Het werken met je lichaam en geest onder begeleiding van Maureen en in groepsverband werkt voor mij positief. Van sceptisch ben ik nu enthousiast over yoga!

Default Avatar75
Mark

Ik ben bij de yoga terecht gekomen omdat ik veel last heb van mijn veel te hoge spierspanning. Teveel stress en teveel willen ondernemen en nooit eens tijd voor je zelf nemen. Zoals velen die de wereld van yoga zien vanaf de buitenzijde had ik er ook wel een mening over. Mijn mening is dan ook erg veranderd door het zelf eens te ondergaan en meer bewust te worden van je eigen lichaam dat ik al zo goed dacht te kennen. Door de yoga werd mijn adem en bewegingen veel rustiger en kreeg meer energie. Daarna merkte ik veel meer op in mijn lichaam en ook de ademhaling wat die deed. Maureen die laat ieder in zijn waarde en geeft hier en daar de ondersteuning die echt nodig is om goed te kunnen ontspannen. Want een prettige houding is een goed gevoel en daar wil je het voor doen. De hulpmiddelen van kussens en dekens enzovoorts zijn dan ook ruim aanwezig. De fijne sfeer is dan al gauw te voelen ongeacht ieder met zijn klachten aan de gang gaat. Er word echter ook gelachen om de onhandige houdingen die ons voordoen en blijkt ieder zijn of haar balans te vinden. Na afsluiting krijgen we een totaal bodyscan waar ieder weer de innerlijk rust vind en deze word afgesloten met een kop thee. En je merkt dat ieder weer energie heeft bij gekregen voor de week. Met wat licht gemopper hoe zwaar het niet was 😉 Ik zeg hierbij laat het je eens van een andere kant bekijken, wat je nu doet en als je er niet tevreden mee bent. Yoga doet toch meer dan je denkt!

Default Avatar75
Ina

Yoga iets voor mij? Ben ik daar wel een type voor? Inmiddels ga ik al weer geruime tijd met veel plezier 1x in de week naar MIJN yogales. Inderdaad MIJN zo voelt het ook. Een fijn adres waar ik met al mijn fysieke onmogelijkheden steeds meer mogelijkheden uit mijn lijf haal. Met de ongetemde honger naar kennis over het menselijk zijn neemt Maureen ons mee in de yogalessen. Onmogelijke poses worden mogelijk en met een warme stimulans voel je dat het altijd goed is zoals het gaat. Een portie gezonde humor is gepast want af en toe beleef je hilarische momenten met dat lijf van je. Met een heerlijke afsluitende ontspanningsoefening en een warm kopje thee gaan we dan weer richting huis en ontdek ik dat ik weer meer space in mind en body heb.

Default Avatar75
Willem Jan

Maureen van Kooten haar sterke punt is dat ze inspirerend werkt. Ze legt alles didactisch heel goed uit. Ze onderbouwt de yogaoefeningen zodat je meer begrijpt van het waarom en legt daarna het hoe uit. Het specifieke van haar aanpak is het fysieke en medische aspect. Je voelt echt dat klachten afnemen. Ze let heel goed op je ademhaling want daar ligt de basis van een goede gezondheid. Ook als ademcoach werkt ze uitmuntend. Ze doet precies het juiste om je tot optimaal resultaat te brengen. Met passie je vak zo uitoefenen werkt zeer inspirerend.

Avatar
Yvette

Maureen, nogmaals bedankt voor je lessen! Ze zijn voor altijd. Je hebt me op een bijzondere, goede en mooie manier in korte tijd heel veel geleerd. Dank je wel.

Avatar
Mariska

De yogalessen worden in een sfeervolle omgeving gegeven. Kleinere groepen en veel persoonlijke aandacht. Naast de oefeningen wordt er aan het begin van de les veel uitleg gegeven waar de oefeningen goed voor zijn. Je wordt helemaal enthousiast van een vrouw met zoveel passie voor yoga!

Default Avatar75
Ineke

Laat een review achter