Yoga, mindfulness, meditatie en voeding zijn ingrediënten voor een gezond lichaam en een gezonde geest
tekst: Carla van de Wetering

Yin Yoga voor gevorderde leeftijd

  • Abonnement € 40,- per maand
  • 55+
  • Korting op lezingen / informatieve avonden
Bekijk ons lesrooster

Proefles

Wil je eerst een proefles ervaren? Vul dan onderstaand formulier in en ik neem z.s.m. contact met je op om een datum af te spreken.

Voordat je met de lessen start maak ik graag duidelijke afspraken met je, zodat we weten wat we van elkaar mogen verwachten.

Een soepel lichaam voor gevorderde ouderen

In de loop der jaren verandert het lichaam geleidelijk en deze verandering kan een natuurlijk portie ongemak met zich meebrengen. Het fijne is dat je met het klimmen van de jaren meer tijd voor jezelf krijgt. Dit is dus het moment om nieuwe bezigheden te ontplooien en allereerst voor jezelf te zorgen. Het beoefenen van yoga is ideaal, omdat het rekening houdt met individuele zwakke punten, rust brengt en de geest openstelt voor nieuwe dingen.

Het is een uitstekende manier om het verouderingsproces te vertragen en weer nieuwe energie te krijgen.

Een heleboel mensen zijn pas met yoga begonnen op zestigjarige leeftijd of later. En op latere leeftijd nog goed in vorm door houdingen die ze leren tijdens de les elke dag te doen. Lichaamsbeweging die is afgestemd op iemands mogelijkheden kan – in combinatie met een gezonde leefstijl – ziekte voorkomen en het verouderingsproces vertragen.  Yoga is therapeutisch, heeft een diepgaande werking en vertraagt of verzacht de gevolgen van de tijd door de natuur een handje te helpen.

Yoga is dus een positieve benadering om de levenskracht een impuls te geven en deze bijzondere levensfase in grotere sereniteit te beleven.

Yoga verrijkt de geest en is heilzaam op lichamelijk, psychisch en spiritueel vlak. Aan de wijsheid van de jaren voegt yoga zelfontplooiing toe. Yoga nodigt uit tot ontspanning, tot het respecteren van het eigen ritme en het openen van de geest in een positieve, warme en creatieve ambiance, om het leven te vieren.

Gevorderde ouderen is een ruim begrip, iedereen vanaf 55+, die graag weer in beweging wil komen is welkom in de les.