Movement means…the art to use your body as it is designed to move and in all aspects of movement to regain your strength, flexibility and balance

Tekst: Maureen 

Beweging

Het lichaam is gemaakt om te bewegen. Beweging is fundamenteel voor ons bestaan. Van cel tot orgaan en van orgaan tot het hele lichaam.  We hebben beweging nodig om te leven en te genieten. Het bepaalt de kwaliteit van ons bestaan.

Je ademhaling, houding, beweging, gedachten, gevoel, omgeving en voeding geven informatie waardoor beweging ontstaat in het lichaam. Belangrijk om je bewust te worden welke informatie en daardoor beweging jij je lichaam (jezelf) wilt geven.

Bewustwording van de mind-body connectie

De manier waarop je lichamelijk beweegt heeft een directe impact op je gezondheid.  Je zenuwstelsel, cardiovasculaire-  en lymfevaten stelsel bijvoorbeeld hebben gemeen dat ze allemaal regelmatig spierbeweging nodig hebben om optimaal te kunnen functioneren.

”Squat is een aangeboren, effectieve, natuurlijke beweging van het lichaam“

Je kunt de spieren goed gebruiken als de botten in de juiste positie staan. We denken vaak aan sporten om spieren te bewegen maar er zijn zoveel spieren. De spieren in de voeten en tenen om je voeten gezond te houden, spieren tussen je ribben die helpen bij een goede ademhaling, spieren in de bekken die je organen omhoog houden.

Je lichaam leren kennen

Je lichaam leren kennen en leren hoe je deze zo optimaal mogelijk in beweging kan brengen. Hoe kun je zelf het heft in handen nemen en wat je zelf kunt bijdragen om je zo moeiteloos mogelijk door je leven heen te bewegen. Het begrijpen wat je gedurende de dag met je lichaam doet. Weten wat je nodig hebt om zo optimaal mogelijk aan jouw eigen gezondheid te werken.  En daardoor ook voor mensen die je dierbaar zijn in het leven.

Dat maakt het verschil en daar gaat de Think Good over.

Het lichaam weer ten volle gebruiken.