Yoga Dedemsvaart

Listen to your body because your body is listening to you

Yoga Lessen

  • Abonnement € 40,- per maand
  • Kies één yoga les in de week
  • Korting op lezingen / informatieve avonden
Bekijk Yoga Lessen

Yoga

Yoga werkt ondersteunend in je leven door de verbinding te herstellen tussen lichaam, geest, hart en zijn. In yoga komen kracht en zachtheid, energie en ontspanning, activiteit en verstilling samen. Een leven vanuit flexibiliteit is een basis voor gezondheid, welzijn en welbevinden.

Gedurende ons leven ontwikkelen we vaak onbewust (levens) houding- en bewegingspatronen die onnatuurlijk voor ons lichaam zijn. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met werk. Een zittend beroep, stress, lastige levensfase, chronische pijn, ziekte, operatie, botbreuk, weinig beweging, etc. Hierdoor verliest het lichaam zijn natuurlijke flexibiliteit, evenwicht en kracht en kunnen er zowel lichamelijke als geestelijke klachten ontstaan. Klachten die je stagneren in de dingen die je graag doet in het leven.

Kennis over jezelf en je lichaam

Yoga geeft je inzicht en kennis over je jezelf en je lichaam. De combinatie van lichaamsbewustwording en ontspanning zorgt ervoor dat je rustiger gaat bewegen, je ademhaling minder vasthoudt en zonder moeite beter rechtop staat of zit. Je lichaamsbalans verbetert en tegelijkertijd neemt je vrijheid van bewegen toe. Je houding en beweging worden weer natuurlijk en vloeiend.

Ik geloof in de toegankelijkheid van yoga, je hoeft niet lenig, slank of jong te zijn om het te doen. En hoewel er vele redenen zijn waarom mensen aan yoga lessen beginnen, ontdekt iedereen op een gegeven moment de zelf verbeterende en helende effecten ervan.