yoga dedemsvaart

Movement is healthy but let the way you move be healthy and natural for your body, because only healthy movement improves your body.

Tekst: Maureen 

Yoga Lessen

 • Abonnement € 40,- per maand
 • Korting op lezingen / informatieve avonden

Informatie

 • Ik geef les in groepen van maximaal 10 personen waarbij persoonlijke aandacht centraal staat
 • Als je twijfelt…neem contact op om samen te bespreken welke les bij je past
 • De lessen vinden plaats in een sfeervolle studio; locatie Moerheimstraat 98 te Dedemsvaart
Bekijk ons lesrooster

Proefles

Wil je eerst een proefles ervaren? Vul dan onderstaand formulier in en ik neem z.s.m. contact met je op om een datum af te spreken.

  Voordat je met de yoga lessen start maak ik graag duidelijke afspraken met je, zodat we weten wat we van elkaar mogen verwachten.

  Yoga Lessen

  Ik heb verschillende yogastijlen bestudeerd en beoefend en heb van iedere stijl veel geleerd.  Elk moment is anders in je leven en daardoor ook je behoefte aan beweging. Het gaat om variatie, ook in je bewegingsvorm. Mijn lessen zijn toegankelijk, met veel aandacht voor techniek en bij tijden intens en uitdagend.

  Yang yoga les

  Yang is de actieve vorm van yoga zoals bijvoorbeeld Vinyasa, Flow en Hatha yoga. Deze stijl biedt een dynamische opeenvolging van houdingen waarbij spieren worden geactiveerd en het lichaam krachtiger en leniger wordt. Yogahoudingen worden op het ritme van de ademhaling snel achter elkaar uitgevoerd. In de Yang lessen combineer ik Yang vormen van Yoga, biomechanica en bewegingsleer. Ingrediënten die jou een effectieve en veilige les bieden.

  Yin yoga les

  Yin is een zachte vorm van yoga die voornamelijk bestaat uit zittende of liggende houdingen. Deze vorm van Yoga legt de focus op het herstellen, soepeler maken (hydrateren) van het bindweefsel (zoals fascie), gewrichten en pezen.

  Door houdingen 2 tot 5 minuten aan te houden worden dieper liggende spieren opgerekt. Yin yogahoudingen zijn passief en intensief tegelijk doordat ze langere tijd worden aangehouden. Deze vorm van yoga brengt diepe ontspanning in lichaam en geest.Yin Yoga is een verademing in het snelle leven van tegenwoordig met de daarbij horende enorme hoeveelheid prikkels. Je kunt Yin Yoga beoefenen als tegenwicht voor actieve beweging. In mijn lessen combineer ik Yin Yoga met mindfulness.

  Yin Yang yoga les

  In een Yin Yang yogales worden actieve, dynamische bewegingen (Yang) gecombineerd met verstillende houdingen (Yin) die langere tijd worden aangehouden. De Yang is gericht op de spieren en zorgt voor een krachtig vitaal lichaam. De Yin is gericht op het dieper liggende bindweefsel rondom gewrichten en organen en brengt je in contact met de stilte in jezelf. Zo ontstaat een gezond evenwicht tussen lichaam en geest.

  Heerlijk om je dag mee te beginnen.

  Vini yoga les (therapeutisch)

  Vini Yoga is een unieke methode om yoga te beoefenen. Hierbij staat centraal dat ieder persoon uniek is in zijn levensfase en ontwikkeling. Vanuit deze filosofie wordt het beoefenen van yoga afgestemd op de persoon om zichzelf te ondersteunen.

  Vini Yoga wordt ook wel de “stapsgewijze” yoga genoemd, in een kleine groep van maximaal 12 personen worden oefeningen aangepast op levenswijze, leeftijd, lichamelijke en geestelijke gezondheid. Deze vorm van yoga is zeer geschikt en effectief voor (chronische) klachten, herstel na ziekte, fibromyalgie, burn-out, depressieklachten, RSI, rug-en nekklachten, artrose, etc.

  Geschikt voor jouw specifieke klachten / problemen? Neem contact op om dit samen te bespreken. Deelname vindt plaats na een persoonlijke intake waarbij de aard en het verloop van de klachten in kaart worden gebracht.